На 21.09.2022 г. след проведени от криминалисти на управлението издирвателни и процесуално-следствени действия е установен 22-годишен мъж от гр. Търговище, заподозрян в извършване на следните престъпления:

На 19.09.2022 г. – противозаконно отнемане на лек автомобил "Мерцедес 208Д“ в гр. Търговище

На същата дата – противозаконно отнемане на товарен автомобил "Пежо Боксер“ в същия град

На 20.09.2022 г. двата автомобила са били намерени изоставени на две различни улици в гр. Търговище – без констатирани липси или нанесени по тях материални щети.

На 20.09.2022 г. – противозаконно отнемане на лек автомобил "БМВ 520М“, също в гр. Търговище.

Автомобилите, които е отнел противозаконно, са били паркирани и оставени отключени, с контактни ключове на таблото. В хода на разследването е установено още, че на 18.09.2022 г. 22-годишният е извършил и кражба на мъжка чанта с намиращи се в нея документи, сумата от 160 лв. и други вещи, от паркиран на паркинг в централната част на гр. Търговище лек автомобил "Ситроен Берлинго“ .

Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс/за противозаконно отнемане на МПС/.

След освобождаването му след изтичане на 24-часовата мярка за задържане, при извършена на 23.09.2022 г. около 01,30 ч полицейска проверка на същия на улица в централната част на гр. Търговище е установено, че той държи у себе си 0,58 грама бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред. Мъжът отново е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Млад мъж – неправоспособен водач, е задържан в РУ-Търговище за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества, както и за притежание на такова. На 21.09.2022 г. около 18 ч на кръстовището на улиците “Братя Миладинови“и "Бузлуджа“ в гр. Търговище е била извършена полицейска проверка лек автомобил "Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 20-годишен неправоспособен водач от същия град. В хода й е установено със специализирано техническо средство – “Drager Drug Test"5000", че водачът управлява моторното превозно средство под въздействието на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин. Установено е още, че той държи у себе си 1,67 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. Веществото е иззето по надлежния ред. Младият мъж е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

За горепосочения период от време екип служители на РС“БЗН-Антоново са погасили без преки материални загуби пожар, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън в гр. Антоново. Техни колеги от РСПБЗН-Попово са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в коминно тяло на къща в с. Зараево в община Попово, и също са го погасили без преки загуби.