В 10.00 часа в катедрален храм "Света Богородица" в Пловдив бе отслужен тържествен молебен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той бе по повод 138-та годишнина от Съединението и празника на града под тепетата.

В знак на съпричастност към пострадалите наши съграждани по Южното Черноморие кметът на Пловдив Здравко Димитров по-рано днес отмени предвидената концертна програма, включително и на Античния театър. 

Отменя се и тържествената заря, както и традиционният прием на кмета. По разпореждане на Димитров със средствата, предвидени за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

В програмата по отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив остават следните официални прояви:

11.30 часа – Паметна плоча на майор Райчо Николов (до Римския стадион) - полагане на венци и цветя

12.00 часа – Регионален исторически музей, зала "Съединение" - церемония по връчване на отличието "Почетен гражданин на град Пловдив" на Огнян Видев и Стоян Сърданов.

19.45 часа – Регионален исторически музей, зала "Съединение" - представяне на изложбата "Дарителството има значение"

20.30 часа – Площад "Съединение": Вечерна проверка по повод 138-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив