Първа копка на детска ясла с млечна кухня в квартал "Съдийски", ул. "Стоян Михайловски" 13 направиха кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Георги Титюков, предаде репортер на Агенция "Фокус'.

Общинският терен е с площ около 2.5 декара. След 500 дни тук ще има сграда, в която ще се приютят общо 72 деца, разпределени в три групи. Капацитетът на млечната кухня е по-голям. 

Изграждането на детската ясла с млечна кухня до ключ, т.е. заедно с обзавеждането, ще струва 2.9 милиона лева. В проекта е предвидено да има специални физкултурен и музикален салони. Местната власт очаква МС да приеме методиката за дофинансиране на започнати обекти. 

"С кмета сме разговаряли да осигурим необходимите средства за всички проекти, тъй като ще е тъжно да стоят като паметници, започнати са" - коментира Титюков.

Заместник-кметът припомни, че преди няколко години на терена е било предвидено да се развива една от седемте нови социални услуги, предоставяни от община Пловдив. След бурни протести от жителите на квартал "Съдийски" е взето решение на мястото да има детска ясла с млечна кухня. Титюков заяви, че е много щастлив, че заедно със съкварталците са успели да достигнат до крайния резултат днес. 

Специални благодарности изразиха жителите на квартала, които подариха на заместник-кмета грамота за спазеното обещание.

Подробности за първата копка гледайте в прикаченото видео.