Кметът на район "Централен“ в Пловдив Георги Стаменов откри образователния фестивал "С деца на тепе" на алеята на Бунарджика.

"Пожелавам на всички деца много усмивки, радост, щастливи игри, а на учениците желая успешна нова учебна година! На добър път на фестивала "С деца на тепе“ – вярвам, че след като той вече е част от културния календар на Пловдив, ще се превърне в традиция“, заяви Георги Стаменов.

Малки и големи се насладиха на богата музикално-артистична програма, която включваше народни танци, детското куклено представление на ДКТ-Пловдив "Чук и Пук", импро театър за деца, изпълнения на китара от деца, корейски танци, флашмоб, тик-ток танци, зумба и още много забавления.

Работилници "Рециклиране“ и "Открий ме в джунглата“, настолни игри, работилница и актьорски уъркшоп, обучения по метода сугестопедия, лекции  по темата "По-малко екран за децата“,  крафт занимания и как да учим английски чрез игра, детски работилници, насочени към опазване на природата и връзката ни с нея, открита тренировка по Да Дао, творчески работилници за изучаване на българския фолклор, чисти игри, оказване на първа помощ за деца, бяха само част от заниманията предлагани от 45-те изложители в рамките на фестивала.

Служители на полицията и пожарната пък демонстрираха на малчуганите професионалните си умения. Това е трето издание на събитието, което се връща след 3-годишна пауза и за първи път е част от Културния календар на Община Пловдив.