И в почивните дни върви ремонтът на ул. "Владая" в Източната индустриална зона на Пловдив, предава "Фокус". Строителите от "Парсек груп" подготвят част от трасето за монтиране на единия от двата нови водопровода. В дългата 850 метра улица се монтират тръби с диаметър ф315 и ф500.

Дейностите в участъка пред завод BTL са пред приключване. Изградени са тротоарите, оформена е велоалеята и са монтирани стълбовете за новото улично осветление. Пътят е подготвен за полагане на асфалт. От строителната фирма са убедени, че до края на следващата седмица тази отсечка ще бъде асфалтирана.

Ремонтът на ул. "Владая" включва разваляне на старата паважна и тротоарна настилка, подмяна на подземната инфраструктура, изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи. Нови стълбове и улично осветление, светофарни уредби, кръгово кръстовище с ул. "Правда" и връзка с булевард "Марица - юг". Срокът за приключване на целия обект е до края на месец август. 

Поръчката за реконструкцията на улица "Владая" преди анекса по договора бе на стойност 2,6 милиона лева, от които над 1 милион лева осигурени от държавния бюджет за обслужване на инвеститора клас "А" - чешката фабрика за медицински консумативи BTL, която инвестира 20 милиона в новото производство и гарантира разкриването на 500 работни места.