В Пловдив ще бъде отбелязана 120-годишнината от рождението на известния български художник Злати Бояджиев, съобщи в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио “Фокус" доц. д-р Елена Кантарева - Дечева, директор на ОИ"Старинен Пловдив". По този повод са предвидени няколко интересни изложби и събития, посветени на Злати Бояджиев. Те ще започнат в "Празници на Стария град", каза доц. Кантарева, като не издаде цялата програма, за да има изненади. 

"Тази година е юбилейна и за още един пловдивски творец - архитект Христо Пеев, чийто и живот и творчество са свързани със Стария град", разказа още доц. Кантарева.

"Отбелязахме неговата годишнина с една изложба на Римския стадион, а в момента "Данчовата къща" е отворена, защото там има една документална изложба за неговия живот и творчество. Така че, който се интересува, може да я посети.

А иначе знаете, при нас културният календар е много наситен и винаги има интересни събития", добави директорът на ОИ"Старинен Пловдив" доц. д-р Елена Кантарева - Дечева.