В Пловдив почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебен дълг огнеборци, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Заупокойна молитва отслужи отец Виктор Христов от храма "Света Марина“. С минута мълчание бе почетена паметта на всички, които са загубили живота си в битката с огъня. Бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите огнеборци, в двора на РДПБЗН.

На церемонията присъстваха областният управител Ангел Стоев,  директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Балев, зам.-кметът на общината Димитър Ставрев, началникът на 61-ва механизирана Стрямска бригада бриг. ген. Димитър Дешков и на 64-та авиобаза бриг. ген. Димитър Иванов, директорът на БЧК в Пловдив Таня Георгиева, директорите на ОП“Паркове и градини“ и на ОП "Чистота“ и други.

Областният управител Ангел Стоев специално благодари в словото си на всички, които са се включили в борбата за отстраняването на катастрофалните наводнения в Къртовско. "Благодарение на вас ние постигнахме най-големият успех – няма жертви и пострадали хора“, каза Стоев. "Вие се включихте активно и във втория етап на кризата  - обгрижването на спасените хора. Благодаря ви от сърце“, добави Стоев.  

Директорът на РДПБЗН комисар Димитър Мангараков награди четирима  от ръководителите на институции, които са се включили в борбата с огъня и водната стихия и по този начин да оказали безценна помощ на огнеборците. Това са началниците на 21 механизирана бригада в Карлово и на 24 авиобаза, както и на директорите на ОП“Чистота“ и на ОП“Градини и паркове“.

Бяха наградени с писмена награда 19 служители на РДПБЗН и с писмена похвала още 43–ма служители, отличили се през годината.