Заместник-кметът по екология Иван Стоянов откри първата иновативна система за геотермална енергия в индустриално предприятие в България, разбра Plovdiv24.bg. Tя се намира в Пловдив, в Тракия икономическа зона. По този повод той написа:

В Пловдив се намира първата по рода си иновативна система за геотермална енергия в България. За мен беше удоволствие да присъствам на откриването на чисто новата инсталация, разработена от Schneider Electric, която ще превърне фирмата в напълно независима от природен газ.

Този проект е една от сериозните стъпки в посока намаляване вредните въглеродни емисии, което е основният начин за постигане на климатична неутралност. С неговото изпълнение се очаква цялостната консумация на завода да намалее с до 20 %, което се равнява на 50 % от консумацията за отопление и охлаждане. С 300 тона на годишна база ще намалеят въглеродните емисии.

Това е поредният пример за успешно партньорство между бизнеса и местната власт, което е основен двигател за успех и развитие на градовете.

Заедно с него лентата преряза и кметът на община "Марица" Димитър Иванов.