В Пловдив, а и не само, много често - къде с основание, къде не - недоволстваме или от прекалено бавните ремонти на пътната инфраструктура, или от неподходящото време, през което те се извършват.

Преди години в града под тепетата бе даден добър пример как някои от ремонтните дейности могат да се извършват и през нощта - стига да позволяват атмосферните условия и естеството на ремонта.

Тази практика бе поставена още през октомври 2016 година, когато кръстовището на булевардите "Освобождение" и "Цариградско шосе" се асфалтира през нощта.

По-късно имаше и други подобни примери.

Така стигаме до снощи - 10 юни 2024 година, когато работници освежиха пешеходната пътека на улица "Богомил" в непосредствена близост до ОУ "Васил Левски", видя Plovdiv24.bg.

Това стана на два етапа между 20.00 и 22.00 часа - първо боядисаха половината зебра, разположена в едната лента, а когато тя изсъхна - бе боядисана и втората половина в другата лента, без движението да бъде спирано.

Не е кой знае какво, ще кажат някои. Може и да е така, но другото също е истина - представете си това да се прави през деня, когато оттам минават стотици автомобили.

Би коствало излишни нерви на шофьорите и ненужно задръстване. Така че, когато имаме повод - нека да отбелязваме добрите практики в града ни.