Силен сняг заваля в Шуменско в днешния следобед. По този начин се сбъднаха прогнозите на синоптиците за сериозно застудяване в Североизточна България. За сметка на това в южната част на страната температурите в момента са около и над 15 градуса, в Пловдив към 14,00 часа градусите са 17.

След обяд облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната значителна и на много места там ще има валежи, предимно от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в Североизточна България между 8° и 11°.

През нощта над западната половина на страната ще преобладава ясно време, над източната облачността ще е значителна. На отделни места ще има слаби валежи, предимно от дъжд, но до сутринта ще спрат. В източните райони ще духа слаб северен вятър, в останалите места ще е почти тихо.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 2° и 3°, в София - около 0° и в отделни райони отново ще има условията за слани. Утре облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната половина на страната - значителна, предимно ниска и на места там сутринта видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°. 

Над планините облачността ще е разкъсана, преди обяд в източните райони - предимно значителна, но ще е почти без валежи. До обяд ще духа до силен вятър от север-североизток, след обяд ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.