В "Панорама на висшето образование – Видин 2024“ в дунавския град

се представят 20 български висши учебни заведения, предаде репортер на  "Фокус“. Представянето на учебните заведение пред обществеността и зрелостниците се организира за втора поредна година, съвместно от Община Видин и Центъра за подкрепа за личностно развитие с предмет на дейност кариерно ориентиране и консултиране.

Домакин на двудневната Панорамата, която се откри днес, се провежда в 130-годишната напълно реставрирана сграда на видинската Синагога, превърната в Културен център "Жул Паскин“.

При откриването на Панорамата Силвия Ставрева, директор на Центъра, изрази надежда, че представянето на висшите учебни заведения ще се превърне в традиция и с всяка изминала година все повече университети ще се включват, за да представят пред видинските ученици специалностите, които предлагат.

Участниците в събитието бяха поздравени и от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. Борисова се обърна към участниците с думите: "Убедена съм, че всеки един от Вас, бъдещи студенти, ще намери своето учебно заведение, в което да продължи образованието си. Пожелавам Ви да следвате мечтите си. Бъдете отлични специалисти и се реализирайте успешно както в България, така и чужбина, за да се гордеем с Вас“.

Кандидат-студентите и десетки участници по време на Панорамата имат възможност да се информират и срещнат лично с представители на университетите, да поличат отговори  на интересуващите ги въпроси. Списъкът на участващите висши учебни заведения е публикуван на сайта на Центъра за кариерно ориентиране и консултиране. Входът е свободен за всички желаещи да посетят събитието, което ще продължи до утре на обяд.

Ирена Данаилова