С дарения на старозагорци в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи "Проф. Минко Балкански“ вчера бе открита училищната библиотека, предаде репортер на Агенция "Фокус". На тържественото събитие присъстваха много гости, които донесоха книги в дар за новото начинание. Отец Йордан и отец Иван извършиха празничен водосвет.

Ученици разказаха за развитието на библиотечното дело в България , както и за първия Закон за съхраняване на книгите. "Всичко това дължим на съвременните будители на Стара Загора“, обяви Ваня Михайлова, инициатор на идеята.

Зам.-кметът Иванка Сотирова благодари на присъстващите и приятелите, които  са помогнали и подкрепили идеята. “Поводът, който днес ни събира е признанието към съвременните будители. Малцина обаче са като Ваня Михайлова“ каза Иванка Сотирова. Нека младите хора сега в бъдеще да бъдат наши последователи“, каза зам.-кметът.

"Много се вълнувам, защото виждам сбъдната една своя мечта. Решението бе взето, когато на 15 септември откривахме първата учебна година в Хилендарския метох. Тогава подарих една книга "1000 причини за се гордеем, че сме българи" и казах, че това е първата книга за бъдещата библиотека .Четете, учете и пазете Стара Загора, пазете името на Стара Загора“, призова Ваня Михайлова.

Рени АТАНАСОВА