В граничната видинска община Кула за кметското място ще се борят четирима кандидати, показва регистрацията за вота на 29 октомври, на партиите и коалициите в Общинската избирателна комисия, предаде репортер на "Фокус“.

В битката за кметския пост влизат трима мъже и една жена, общински съветник, счетоводител и двама лекари.

За четвърти мандат се кандидатира досегашният кмет д-р Владимир Владимиров, подкрепен от ПП ГЕРБ. Той спечели с 50,8 на сто от гласовете третия си мандат след балотаж през 2019 година. Негов опонент беше Андрей Андреев от "БСП за България", който за втори път загуби от Владимиров битката на балотаж. Андрей Андреев сега ще направи трети опит да стане кмет на община Кула.Той е издигнат от местна коалиция "Движение "Напред България" (Български възход, ИТН, НДСВ, ДПС, Земеделски народен съюз, Българска Социалдемокрация - Евролевица). 

През месец август т.г. Андрей Андреев на извънредно заседание на Общинския съвет -Кула бе избран за негов председател, след като съветниците гласуваха и освободиха председателят на Общинския съвет.

Другият кандидат за поста е д-р Ивета Найденова, директор на видинската многопрофилна болница за активно лечение "Св.Петка“, която е най-голямото  здравно заведение в областта. Кандидатурата ѝ е издигната от коалиция "Продължаваме Промяната" – "Демократична България".

Четвъртият претендент за кмет на общината  е Николай Петков,  издигнат от ПП "Възраждане" .