Изявените ловци Иван Канев и Петър Аръчков от двете групи на Ловно-рибарска дружина “Момчиловци" получиха приза "Ловец на годината" след номинация от своите колеги в родопското село. Високото отличие бе връчено по време на ловна вечер, която събра местните ловци след отчетно - изборно събрание. Председателят на ЛРД Костадин Величков, който бе преизбран единодушно, връчи Плакет за цялостен принос за развитието на ловната дейност на Анастас Парев. Грамоти и медали бяха раздадени и в категорията “Млад ловец на годината", в която бяха отличени Тодор Кабасанов и Теодор Жекин. Викачи на годината станаха Петър Величков и Михаил Гунчев.

“Много млади ловци бяха избрани в Управителния съвет на дружината. Най-хубавото е, че дейността ни се фокусира към грижата за дивеча и природата", каза председателят Костадин Величков. Местните ловци отчетоха 63 отстреляни прасета през изминалия ловен сезон.

Поздравих ловците на Момчиловци и заявих, че десетилетия  наред  ЛРД е гордост за селото и региона. В нея членуват около 100 авджии, които безотказно се включват в обществения живот на селото, при бедствия и значими каузи.