В "Месец на иновациите“ се включват редица училища от Великотърновска област. Проявата се организира от Регионално управление на образованието в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Идеята и е образователните институции да обменят опит и добри практики в различни направления. В програмата са предвидени теми, засягащи всички предмети, включени в образователните програми от 1-ви до 12-ти клас, както и теми, засягащи реалния живот като как да разпознаваме фалшивите новини.  

Инициативата е разделена условно на четири модула. В първия ще се споделят открити педагогически практики от учители в иновативните училища в областта, във втория ще се представят презентации с информация за прилагани иновативни подходи в обучението. Третият модул е за прилагане на иновативни ресурси и технологии, а в четвъртия в образователните институции ще се проведе "STEM – ден в училище“.  

Част от Месеца на иновациите ще е и Форум на тема "Иновации в училището на XXI век“, който е част от Национална програма "Иновации в действие“ на МОН. Домакин на тази проява ще е СУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново. Двудневният семинар ще е на 28 и 29 март. В него ще се включат участници от университети и иновативни училища в областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград.

Луиза ТРАНЧЕВА