В Кюстендил предстои инициативата "Да запеем всички заедно“. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на читалище "Братство“ – Кюстендил. Инициативата е част от Международния фестивал за стара градска и шлагерна песен – "Пей сърце“. Тя ще започне от 12.00 часа пред сградата на читалището.

"Каним всички кюстендилци и гости на града, както и всички българи да се включат пред читалището в общо изпълнение на две песни – "Брала мома къпини“ и "Море пиле, славей пиле“. Инициативата са провежда за четвърта поредна година в рамките на Международен конкурс за шлагерна и стара градска песен "Пей сърце“, в който участие ще вземат певци и музиканти от България и Северна Македония“, каза Иван Андонов.

Организаторите подсигуряват текстовете на песните. "Всеки желаещ е добре дошъл да се включи и всички заедно да направим едно незабравимо изпълнение на тези популярни песни, с което да дадем добър пример за толерантност и взаимно уважение, защото музиката обединява и сплотява“, допълни Андонов.

Венцеслав ИЛЧЕВ