В Кюстендил правят среща по повод програмата за саниране. Това обяви пред журналисти кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на "Фокус“. Срещата е планирана за 29 декември от 11.00 часа в залата на Възрожденското училище. На нея са поканени представители на всички сдружения, учредени във връзка с въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите.

"Ръководният екип, който ще отговаря по програмата, начело със зам.-кмет, ще направи срещата и ще даде последни указания какви са възможностите, които трябва да бъдат използвани незабавно. Оперативно трябва да се действа, тъй като принципът е състезателен. Не сме доволни от националното разпределение, тъй като Общината е включена заедно с 28 общини в един пакет от 30 млн. лв., но това са решения, които вече не могат да бъдат обсъждани. Важното е да реагираме в момента по най-бързият начин", заяви Петър Паунов.

Той отново призова отново хората да присъстват, за да може активно да се възползват от възможностите, които програмата предоставя.

Венцеслав ИЛЧЕВ