В Кюстендил обявиха онлайн конкурс на тема "Да общуваме без агресия". Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от сдружение "Младежки общински съвет“. Конкурсът е за постер, снимка, колаж и рисунка.  

Целта му е да насочи вниманието на младите хора и да ги провокира да изразят своето отношение по темата за агресията сред младите хора, да изразят позиция за свободното, но градивно общуване без агресия, както и виждането си за агресията в обществото като цяло.

Творбите трябва да отразяват и представят през погледа на младите хора общуването без агресия като уважение, човечност, приятелство, положително отношение.

Във фотоконкурса могат да участват младежи на възраст от 15 до 29 години от община Кюстендил. Всеки участник може да изпрати до 3 броя цифрови изображения. Творбите трябва да съдържат информация за автора – три имена, възраст, учебно заведение или друга институция, адрес, телефон, e-mail. Краен срок за подаване на фотосите: 12 октомври 2022 година.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 13 октомври.  

Официалното награждаване на победителите - 14 октомври, а участващите в конкурса творби ще бъдат подредени в изложба в читалище "Братство“. Авторите на наградените творби в двете възрастови групи ще получат диплом и предметни награди.

Венцеслав ИЛЧЕВ