В Кюстендил обучават овощарите за новости относно климатичните промени. Това съобщиха за "Фокус“ от  Териториален областен офис към Национална служба за съвети в земеделието. Семинарът ще започне от 10.00 часа в залата на НТС, а темата е "Иновативни технологии прилагани в малки овощарски стопанства, връзката им с климатичните промени и управление на растителните остатъци. Консултантски пакет А2Б в помощ на млади земеделски стопани“.

По време на семинара участниците ще бъдат информирани за типовете овощни насаждения. Нови подложки използвани успешно при създаване на интензивни и екстензивни овощни градини. Ще получат информация относно начините за адаптация към климатичните промени и оползотворяване на растителните остатъци от овощните градини.

По време на втората част на семинара, участниците ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане по настоящия прием по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ