Община Хасково отправя покана към граждани и заинтересовани страни на обществено представяне и обсъждане на изготвения проект на "Стратегия за развитие на образованието в община Хасково 2022-2027“, което ще се проведе днес от 10:30 ч. в зала "Хасково“, Община Хасково.



“Стратегия за развитие на образованието в община Хасково 2022-2027" е документ, който отразява целенасочените усилия на община Хасково за подобряване на образованието в общината, както и на постигането на националните цели в сферата на образованието.

Стратегията ще послужи за планиране на дейностите и ресурсите на общината и ключовите й партньори по отношение на образованието в общината през следващите пет години. Освен това ще помогне за това всички участници в сферата на образованието в общината, както и всички заинтересовани страни, да имат обща визия за развитието на сектора със съпътстващи цели, приоритетни дейности и индикатори за успех, които да съответстват на нуждите на местните власти, население и бизнес.

С цел запознаване с Проекта на Стратегията за развитието на образованието в Община Хасково, същият е достъпен на интернет страницата на общината: https://www.haskovo.bg/bg/strategiya-za-razvitie-na-obrazovanieto-v-obshtina-haskovo