Община Хасково организира днес и утре Първо общинско състезание по плуване на Плувен комплекс Хасково. Повече от 170 деца от Хасково, Пловдив, Димитровград и Кърджали участват в първенството, което Община Хасково има амбицията да направи традиционно.

Днес преди обяд приключиха състезанията при най-малките - момичета и момчета от 1 и 2 клас и от 3 и 4 клас. По желание на част от бъдещите шампиони по плуване част от стартовете се проведоха в малкия басейн. Треньори, учители по физическо възпитание, родители и близки подкрепяха младите плувци по време на състезанието. Всички деца получиха грамоти за участие в Първото общинско първенство по плуване. Най-добрите плувци във всяка възрастова група се окичиха с медали, връчени им от заместник-кмета на Община Хасково Мария Вълчева.

Днес надпреварите на Плувен комплекс Хасково завършват с плуването за ученици от 5 и 6 клас.

Утре Общинското състезание по плуване продължава със стартове във възрастова група 7 -8 клас от 9.00 часа. Стартовете за 9-10 клас са от 12.00 часа, а най-големите ученици от 11-12 клас ще плуват от 15.00 часа в неделя.