В Дупница събират помощ за пострадалите от земетръса в Турция и Сирия. Това съобщиха за "Фокус“ от Сдружение "Близо до теб“. Сдружението организира спешна кампания в помощ на пострадалите. При разрушителните трусове вчера загинаха хиляди хора, а още повече от жителите на южната ни съседка останаха затрупани под разрушените си къщи, без домове, храна и елементарни условия на живот.

От сдружението призовават съпричастните с трагедията за дарения на одеяла, спални чували, топли връхни дрехи за възрастни и деца, дъждобрани, санитарни и хигиенни продукти, бебешки храни.

Актуалният списък включва ръкавици, якета, шапки, одеяла, отоплители на газ за външно ползване, печки за твърдо гориво, палатки, столчета и маси за къмпинг, комплекти за първа помощ, вътрешно осветление с батерии, спални чували и големи дюшеци.

Даренията се събират на улица "Захари Стоянов" №8, до "Развесената върба“. Желаещите да дарят средства, с които сдружението ще закупи и изпрати на място нужните вещи, могат да го направят на банковата сметка.

Венцеслав ИЛЧЕВ