Стартира ремонтът по улица "Венелин" в Дупница, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. 80 календарни дни има фирмата-изпълнител за приключване на заложените дейности - изграждане на тротоари, бордюри и преасфалтиране. Обсегът е от кръстовището с улица "Владимир Вазов" до кръстовището с улица "Булаир" - 530 метра.

Поставени са указателни табели, че се извършват ремонтни дейности. Улицата не е затворена на този етап за преминаване на МПС-та, тъй като дейностите са свързани с демонтаж на старата настилка.

За тази улица, както и за "Седма рилска дивизия", държавата отпусна 50% от сумата в размер на 900 000 лева от фонда за инфраструктурни проекти на общините, а останалата част като финансиране за приключване на двете улици ще бъде от собствени приходи в общинския бюджет.

"Атмосферните условия дават възможност да се работи и затова стартирахме. На следващ етап ще започнат и дейностите по "Седма рилска дивизия", където знаете, че също имаме избран изпълнител и сключен договор. Когато се наложи да бъдат затворени за преминаване на МПС-та - ще информираме", коментира кметът на общината инж. Методи Чимев.