На среща в заседателната зала на Община Дупница ще бъдат разяснени публикуваните на сайта на МРРБ проекто-насоки за кандидатстване от сдружения за саниране. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Събитието ще започне от 11.00 часа. На срещата ще бъдат разяснени изискванията и административната помощ, която ще окаже Община Дупница на всички, които биха желали да кандидатстват за финансиране, съгласно проекто-насоките.

"Темата е много важна за жителите на нашата община, още повече, че след първите реализирани блокове, интересът стана огромен. Всички знаем обаче, че следващият етап бе замразен и нямаше развитие по темата до сега. Срещата е открита за всички и се надявам да бъдем полезни на гражданите, разяснявайки на по-достъпен език проекто-насоките. Именно предвид големият интерес, съм разпоредил да бъдат информирани и всички домоуправители, за да бъдем сигурни, че информацията ще достигне до максимално голям брой заинтересовани", заяви  Методи Чимев.

Той допълни, че в първата кампания за саниране, в община Дупница са въведени енергоспестяващите мерки във всички кандидатствали сдружения, като Дупница е била в топ 5 на градовете със 100-процентова успеваемост с над 20 многофамилни жилищни сгради.

Венцеслав ИЛЧЕВ