Нова работна среща с председателите на сдружения на етажната собственост, които подготвят документи за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност, организират от Община Дупница, съобщиха от пресцентъра на Общината. Срещата ще започне от  11.00 часа в заседателната зала на администрацията. Крайният срок за входиране на документите в Община Дупница е 10 май тази година.

"Насрочих срещата по една единствена причина. Има още около месец до крайният срок и желанието ми е да успеем да обработим максимално голям брой документи на сдружения. До момента са внесени 5 заявления, като очакваме още днес или утре, да бъдат входирани други 3-4, които са вече на финалната права. Трябва да се ускори подготовката на документите, защото след този срок няма да се приемат. Има и технологично време за обработка и подготовка на формулярите и споразуменията, преди да бъдат изпратени в МРРБ“, каза кметът на Дупница Методи Чимев.

По думите му е именно МРРБ е управляващият орган, който прави оценката на проектните предложения, а не Община Дупница.

"Казвам го, защото всекидневно ме питат: Ама не определя ли Общината кой блок да бъде саниран и кой не. Затова призовавам за експедитивност заинтересованите сдружения на собствениците. Имаме екип, който всекидневно е на пълно разположение за помощ и съдействие, така че при възникнали въпроси, трудности, както и досега няма никакъв проблем да търсят съдействие. За Община Дупница това е много важна програма, защото променя облика не само на жилищните сгради, но реално и на града, а резултатите са очевидни. Надявам се на срещата в сряда, да придобием по-точна представа за сдруженията, които в крайна сметка са с частична готовност и каквито нови трудности и въпроси имат - да ги решаваме на време", коментира Методи Чимев.