В Дупница започва да работи офиса на Регионална картотека за медицинска експертиза (РКМЕ) към Регионална здравна инспекция-Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Освен жителите на града и селата, офисът ще обслужва жителите и на общините Сапрева баня, Рила, Кочериново и Бобошево. Офисите са срещу входа на бившата Военна болница.

През миналата година Министерство на здравеопазването е взело решение, които подлежат на преглед пред ТЕЛК за освидетелстване за намалена трудоспособност, да представят първо документите в РИКМЕ – Кюстендил, а прегледът от лекарска комисия да се извършва  в Дупница.

След като кметът на общината инж. Методи Чимев бе сигнализиран за този проблем, предприе редица срещи в София, както и с директорът на РЗИ-Кюстендил, за да се реши проблемът и да не бъде в ущърб на хората.

"Бях заявил на срещите, че каквото се изисква от нас ще го направим, но ще продължи работата в Дупница. Получих подкрепа в това отношение и от д-р Величков, за което му благодаря. Нямаше как да останем безучастни, а хората особено трудноподвижните да пътуват до Кюстендил и правят и допълнителни разходи, още повече, че не говорим за единични случаи, а за стотици годишно. Решението не кореспондираше по никакъв начин с нормалността и отговорното отношение към хората и затова се противопоставих, за радост с успех. Ремонтът бе направен, всичко което се искаше от нас като институция и ангажимент изпълнихме", лаконичен бе инж. Чимев.