В Добрич представят изработка на прототипи на сувенири с духа на региона, съобщиха от Европейския институт по културен туризъм "Еврика", предаде репортер на "Фокус". Демонстрационното събитие е на 10 февруари - петък, от 16:00 ч. в бъчварницата в АЕМО "Старият Добрич". "Сувенир на Добруджа“ е част от деветте продукта за креативен туризъм, реализирани и тествани в рамките на проект "Туризъм, културно наследство и креативност", изпълняван от сдружението.

Гостите на събитието ще се запознаят с туристическия продукт "Сувенир на Добруджа“, който е фокусиран върху изработка на прототипи на сувенири, включващи характерни елементи от природата и културното наследство на Добруджа. Те са дело на арт дизайнера Ивайло Маринов,  изработени са от естествена кожа, по традиционна техника, в комбинация с керамика.

В проекта Европейският институт по културен туризъм "Еврика" в Добрич е партньор на Грузинския център за изкуства и култура в Тбилиси и Фондация за развитие на град Николаев – Украйна. Всички партньори работят в посока на развитие на творчески туризъм като начин на популяризиране на местното културно наследство. Проектът финансира създаването и тестването на 9 продукта за креативен туризъм на територията на област Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА