Младежкият център организира в Добрич Програма "За родители" на 18 май, предаде репортер на "Фокус". Предвидени са 12 събития с цел развитие на умения за добро и отговорно родителство, възприемане на образованието като ценност и превенция на отпадането от училище. 

Обученията ще се водят от медицински специалисти в областта - Валентина Мутафчиева, мед. сестра, специалист здравни грижи и Дани Колева, акушерка, психолог, педагог. Те представляват Амбулатория за групова практика за извънболнична помощ по здравни грижи "АБЕЛА-ВД", град Варна.

Дейността се изпълнява по проект "Младежки център Добрич – Вашето днес" на Община град Добрич, програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Първата част на програмата е насочена към бъдещите родители и е с тема "Промени по време на бременност, хранене и двигателен режим". Мястото на събитието е Младежки център, началото е в 10:30 ч. Желание за участие може да се заяви на следния линк: 

 https://forms.gle/pi9oWwXmad1JuvEx8 .

Жулиета НИКОЛОВА