На 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България и празник на град Пловдив председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков и кметът на града Здравко Димитров ще връчат отличието "Почетен гражданин на град Пловдив“ на Евгений Тодоров и родственици на Нери Терзиева, удостоена посмъртно.

Церемонията ще се състои в зала  "Съединение“ на Регионалния исторически музей – Пловдив с начален час 12.30 часа. Общински съвет – Пловдив удостои двамата с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение № 282 от 07.07.2022г., гласувано с единодушие. Евгений Тодоров е удостоен със званието заради значителния си принос в обективната, честна и критична журналистика, както и авторството си на публицистични книги и сценарии за филми, допринесли за националния и международен престиж на Пловдив.

Званието "Почетен гражданин на град Пловдив“ посмъртно е присъдено на Нери Терзиева във връзка със значителния й принос в модерната журналистика, изключителен професионализъм и радетел за свободата на словото.

Като част от церемонията на Евгений Тодоров ще бъде връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка. Родственици на Нери Терзиева ще приемат отличието.