От няколко седмици методично сме започнали да възстановяваме и разкриваме тротоари, които по една или друга причина са останали скрити. С помощта на античното работно средство "лопата", както и с бензинова духалка успяхме да върнем живота на един от тротоарите на улица "Панайот Куртев". Това каза шеговито за "Фокус" кметът на селото Стоимен Петров.

Той е категовичен, че това е само началото на тази инициатива като вече са набелязали още няколко проблемни участъка на главния път в селото, които предстоят да бъдат възстановени.

"Молбата ми към вас (бел. ред. - местните жители) е да ни помогнете с тази инициатива като сами почистете пространството пред вас. Ако можете, помогнете и на съседите си за същото начинание. Не отнема много, но както виждаме промяната е огромна. Това почистване сме го вършили заедно с работниците към кметството в по-свободното ни време и ще продължим да чистим главната улица, но ако разчитаме само на нашия труд няма да успеем скоро време", призова Петров.

От кметството поемат инициатива да не допуснат повече разкритите тротоари да бъдат в това състояние като ще боядисат бордюрите и ще ги почистват редовно.