Общо 6 са случаите на упражнена агресия спрямо служители на Спешна помощ в област Бургас от началото на тази година. Това съобщи за "Фокус" зам.-директорът на ЦСМП-Бургас д-р Димитър Желязков. Той обясни, че при повечето се касае за вербална агресия и отправени закани към лекарите и шофьорите на линейки. 

"Често се случва в малцинствените квартали. Аз не съм човекът, който трябва да каже какво трябва да се промени, но явно това, което се прави до момента, не дава ефект. Нещата продължават по същия начин - репортаж след репортаж. Трябва да има по-големи наказания. Обществото може да има много големи очаквания от нас, но да ни бият на всяка крачка вече става много. Зловещо е, защото агресията не е предизвикана", заяви д-р Желязков. 

Според него това е една от причините, поради които службата в Спешна помощ не е привлекателна за медицинските специалисти. "Имаме паник бутони, имаме таблети в санитарния автомобил, отделно имаме телефон, свързан към 112. И какво от това? Пак се случват подобни неща", добави зам.-директорът.  

Припомняме, че вчера бе съобщено за случай с нанесен побой над шофьор на линейка в Руенско.  "Състоянието му вече е добро, човекът обаче е много уплашен. Преживял е комоцио и травмата му се отразява. Няма счупвания, но са му нанасяни удари. Контктен е и адекватен е", посочи д-р Желязков.