В навечерието на предстоящия, 11-ти турнир по конен спорт "Купа Бургас 2022“ манежът в парк "Езеро“ вече се превръща в атрактивно място за бургазлии и гостите край морето, съобщиха организаторите. Посетителите на Северния плаж и Морската градина имат възможност да наблюдават тренировките на най-добрите коне у нас, а осветлението и прохладния въздух вечер, правят заниманията още по-атрактивни. Припомняме, че "Купа Бургас“ е единственият турнир у нас, в чиято програма има заложени нощни паркури, а традицията конната база да бъде притегателно място за най-елитните коне в България през първата половина на август, е вече над 10-годишна.

Официалните състезания за "Купа Бургас 2022“ ще се проведат на 6, 7, 12 и 13 август и в тях ще участват около 80 ездачи и 130 коня. До обяд в програмата на състезанието ще участват деца с понита, а ездачите ще се включат с по-младите коне, а следобед от 17:30 ч ще се състезават с по-възрастните и опитни животни. Тогава е и най-майсторската част, а препятствията ще стават все по-високи и трудни за преодоляване. Между двата състезателни дни, на 9 август, ще се проведе тренировъчен паркур, който за разлика от официалните състезания няма награда и ездачите не са облечени официално.

Една от най-атрактивните дисциплини за публиката ще бъде "Jump & Drive“, в която ще се включат и деца с родителите си, а участниците ще станат ясни от предстоящите паркури на 12 и 13 август, когато всъщност ще бъде обявен и носителят на "Купа Бургас 2022“.

Организаторите от община Бургас, ККС "Кан Крум“ и Федерацията по конен спорт са се погрижили да бъдат монтирани и допълнителни трибуни, с което да осигурят на зрителите най-добрите гледни точки и комфорт за предстоящите надпревари. В рамките на конната база посетителите, също така, ще имат възможност да опитат различна храна и напитки, които да поддържат тонуса им по време на турнира.