От 10.00 часа днес в град Бургас, в залата на Общинския съвет в Културен дом НХК – Бургас, ще се проведе Регионален дискусионен форум "Инвестиции за енергийна ефективност“. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Събитието ще бъде в хибриден формат (присъствено и онлайн). 

Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) ще представи условията за кандидатстване и за изпълнение по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ в изпълнение на инвестиция C4.I1 "Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Плана за възстановяване и устойчивост. Представители на община Бургас ще презентират възможностите за подкрепа за инвестиции за енергийна ефективност на жилищния сграден фонд и добри практики в процеса на енергийна ефективност.

През месец февруари МРРБ предвижда да проведе допълнителни информационни събития по процедурата.

Пакетът с документи за кандидатстване по нея може да бъде намерен в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС за България, в раздел Процедури за БФП - Национален план за възстановяване и устойчивост Процедура BG-RRP-4.020 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, както и на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.