В Бургас се въвеждат финансови облекчения за наемателите на общински културни обекти. Това стана ясно по време на заседанието на Общинския съвет, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Бургас. Мярката предвижда цените за наемане на обектите общинска собственост - помещения, зали, пространства на закрито, в които се провеждат културни събития с продажба на билети, да бъдат намалени до отмяната на обявената извънредна епидемична обстановка.

"Намалението е реципрочно на броя продадените билети, отнесени към общия капацитет на помещението, но не по-малко от 70% от цената на наема“, поясняват общинските съветници от ГЕРБ – СДС, изпратили предложението.

"Тази мярка е балансирана, защото отчита интересите на три различни страни. От една - тези на организаторите и създателите на културно съдържание, защото те имат възможност да представят своята дейност при по-облекчени условия. От друга страна, отчита интересите на самата администрация, тъй като тя ще получава наем, макар и редуциран. А от трета – на самата публика, която ще има достъп до културно съдържание“, заяви зам.-кметът Диана Саватева.