В Босилеград редят стари обувки заради емиграционния процес, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Пърформансът е наречен "Кръстопът“ и ще започне от 13.30 часа на кръстовището при паметника на Левски в центъра на града. Инициативата е оповестена от "ГЛАС ПРЕСС“.

В рамките на половин час 20 младежи от местната гимназия ще направят улично артистично представяне. Те ще подредят стари обувки на самото кръстовоще, с което символично ще подскажат за големия емиграционен процес, който през последните години сериозно намали броя на жителите на община Босилеград.

Пърформансът се случва в месеца, когато се провежда и официалното преброяване на населението на Р Сърбия.

Организторите на този пърформанс канят гражданите на Босилеград, както и своите приятели и партньори от Република България и Република Сърбия, да бъдат съпричастни с това артистично представяне, показващо трудностите и съдбите на хората от Босилеградския край.                                                           

Сдружение "ГЛАС“ – Босилеград подкрепя реализацията на тази поредна младежка инициатива безрезервно, благодарение на средствата, събрани от деветата благотворителна акция.

Венцеслав ИЛЧЕВ