В Батак ще се проведе родолюбиво състезание "Аз обичам Батак“, съобщиха от музея в града.  През настоящата година родолюбивото състезание "Аз обичам Батак“ празнува своя седми рожден ден. Стартирахме през 2014 година само с ученици от ОУ "Отец Паисий“-Батак.

Следващите години в отборите включихме и по-големи участници, за да покажем връзката на поколенията и любовта на "мало и голямо“ към род и родина; желанието им да знаят и помнят Батак, с неговата славна история и богата душевност, съхранена в бита, говора, празниците и традициите на предците ни.

Над 65 участника, на възраст от 9 до 79 години, в пет кръга отговаряха на стотици интересни въпроси от историята, етнографията, бита и поминъка на батачани. В игрите състезателите демонстрираха дух за победа. Тук откриваха връзката си с предците, вкусваха и разпознаваха вкусни баташки ястия, грижливо приготвяни от музейния екип. Пяха и танцуваха, забавлявайки се научаваха още от колоритния баташки говор. Имаше и смях и радост от победата и сълзи от загубилите битката в часа по родолюбие.