На 23 и 24 юни в парк "Ротонда" на курорта Банкя ще се състои Деветото издание на фестивала "Вярвай, искай, можеш", съобщиха от районната администрация. В рамките на фестивала ще се проведе конкурс за нова песен, за видео на песен и конкурс за изпълнители. След първоначалната селекция за участие във финала в Банкя са допуснати 60 деца на възраст от 5 до 18 години, разпределени в 4 възрастови групи. Тази година каузата на фестивала е в подкрепа на българската музика и популяризирането й сред младите. Ето защо в селекционния етап всеки от кандидатстващите изпълнители представи изпълнение на българска песен.

Началото на 23 юни е от 16.30 часа. Първият ден ще прозвучат изпълненията на по-големите участници и формациите, както и ще бъдат представени новите песни. На 24 юни ще се представят децата от първа и втора възрастова група, а вечерта от 18.30 часа ще е награждаването - Гала концерт с участие на гост изпълнители.

Във фестивала участват 120 деца, 60 са селектирани като индивидуални изпълнители. Участниците са от 18 населени места, от 27 вокални школи и 29 преподаватели.