Открит урок на тема разделното събиране на отпадъците беше проведен с децата от 78 ОУ "Христо Смирненски" в Банкя, научи "Фокус". От Столичния инспекторат съобщиха, че откритият урок е част от кампаниите по информираност на населението за реализирането на проект за разделно събиране на отпадъците и по-специално хранителните, в който изпълнител е Столична община. 

Заедно с част от екипа по проекта, учениците от 4 б клас направиха един забавен и различен час, пълен с желание да покажат знанията си как опазваме природата и средата, в която живеем. Викторина "Стани богат“ на тема за разделното събиране на отпадъците и опазване на околната среда ги направи още по- богати на знания. Успяха да представят отношението си към храната, нейния произход, начина по който стига в домовете и какво става след това с тематична рисунка "Пътят на храната“.

Екипът благодари на г-жа Герасимова директор на училището и преподавателите г-жа Пъшева и г-жа Кърначева за добрата организация и възможността да се представи целта на проекта. Децата получиха подаръци игри и книжки с които ще научават още и разширяват познанията си заедно със своите приятели и семейства. Сформирането на правилните навици в подрастващите и тяхното отношение към природата и околната среда е съвместна работа и обща грижа, а чрез малките ще достигнем и до големите в общата ни задача за по- устойчива околна среда!