Изповедта на една възможно най-почернена майка разплака приятелите и близките на убития й син.

Жестокото убийство бе извършено на 29 септември 2023 година привечер в Пазарджик пред дома на момиче, приятелка на Ангел.  Ангел Здравков бе наръган от 18-годишния Никола, а като мотив разследващите още в началото предполагаха ревност, тъй като по време на трагичния инцидент Ангел е изпращал своя приятелка, с която обвиняемият Никола Райчев имал по-рано взаимоотношения. 

"Точно преди 22 години на днешната дата 07.03, в същото дъждовно и студено време, се роди едно русо сладко бебе. Първата рожба за мама и тате, първото  внуче за бабите и дядовците, първият племенник за вуйчо и чичо, първото бебе за два рода. Щастие, щастие и само щастие.

Скъпо мое детенце, днес трябваше да празнуваме твоя 22 рожден ден. Трябваше пак всички да сме щастливи, трябваше да видя най- прекрасната усмивка с най-прекрасните трапчинки и с най-заразната смеховка.

Но уви, един убиец реши друго, преобърна и задраска мечтите и живота на всички.

Мило мое детенце, само ако знаеш, колко много ми липсваш. 

Всичко бих дала да те видя само за миг, да те прегърна само за миг, да те усетя само за миг.

Единственото, което ми остава, е да се надявам, че където и да си, сега си добре. Дано пак да си щастлив, дано пак да си усмихнат и да радваш всички които са около теб. Честит звезден рожден ден, скъпо мое детенце!

Така ще те запомня, усмихнат и прекрасен!", изплака душата си във "Фейсбук" майката Михаела Здравкова. 

По-малката сестра на Ангел, Данислава Здравкова, също отбеляза звездния рожден ден на убития си брат в групата "Справедливост за Ангел":

"Един от най-любимите ми дни настъпи! За жалост вече е черен за мен! Честит рожден ден, Бате!

Вече не мога да ти пожелая да си жив и здрав, не мога да ти пожелая да изживееш живота си с лекота! Сега, се налага да се надявам да си на по-добро място, усмивката и смехът ти да са същите! Няма ден, в който да не мисля за теб и за прекрасните ни моменти заедно! Да те загубя, бе най-голямата ми болка! Вече не ми остава нищо, освен да чакам някой ден отново да мога да те прегърна! 

Скъпи Бате, ти беше един от малкото хора, на които гледах като на пример за подражание! Ти беше твърде млад, твърде мил и прекалено добър, за да ни напуснеш толкова рано! Нека бъдеш в безопасност на небето! В моите молитви и пожелания си жив,така че почивай в мир!

Обичам те безусловно!", написа Данислава. 

В края на миналата година семействата и приятелите на убития хладнокръвно от друг младеж 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик и на жестоко убития пак от свои връстници 24-годишен Димитър Малинов от село Цалапица затвориха заедно пътя Пазарджик-Пловдив в пореден опит за търсене на справедливи за тях присъди за убийците на отишлите си без време младежи. Към протеста се включиха и близки на загинали в катастрофи млади хора.