Уволниха полицаят, седнал пиян зад волана и предизвикал катастрофа с кола с майка с дете във Велико Търново. Това съобщиха преди минути от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. От полицията в старата столица уточняват, че със заповед на директора ст. комисар Димитър Машов с вчерашната на 46-годишния служител в структурите на ОДМВР – Велико Търново е наложено дисциплинарно наказание "уволнение“ и му е прекратено служебното правоотношение на държавен служител в МВР.

"Фокус“ припомня, че вечерта на 16 април тази година на кръстовище в областния град служителят на реда предизвика катастрофа с материални щети. При проверка за употреба на алкохол, уредът отчете 1,84 промила в издишания въздух. Тогава той беше задържан за срок до 24 часа по ЗМВР, автомобилът му беше иззет, а по случая се води следствено дело.

Ръководството на Областната дирекция остро осъжда подобно поведение и е категорично, че няма да толерира каквито и да било нарушения на полицейската етика, независимо дали са извършени от цивилни или униформени служители.