С много слънце, усмивки, цветя и балони беше открита новата учебна година в община "Родопи". С богата музикално-танцова програма, ритуал по посрещане и изпращане на знамето и изпълнение на националния химн започна първият учебен ден във всички 11 учебни заведения.

Те посрещат над 1400 ученици, като 242 са децата, записани в първи клас. За първи път в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ в село Марково и ОУ "Христо Ботев“ в Крумово са разкрити по две паралелки, които приемат първокласниците. Увеличават се децата и учениците в община "Родопи“, с 40 повече първокласници посрещат училищата тази година. Най-голям е техният брой в село Марково - общо 40 деца за първи път прекрачват прага на училището.

Тържествата за първия учебен ден уважиха кметът на общината Павел Михайлов, председателят на ОбС "Родопи" Георги Цанков, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметовете на населените места, общински съветници, представители на администрацията.

Кметът Павел Михайлов откри учебната година в училищата в селата Първенец, Цалапица и Ягодово.

"Днес е изключително вълнуващ ден за всички. Искам да ви уверя, че аз и моят екип работим и правим всичко възможно да подобряваме социалната среда във всички населени места на територията на община "Родопи“, приветства кметът Павел Михайлов.  На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, креативни, но преди всичко да бъдат здрави, дисциплинирани и отговорни.

Заедно за ръка, с много емоции, с ведри усмивки и обнадеждени, той поведе към класните стаи тази сутрин първолаците от ОУ "Неофит Рилски“ в село Ягодово.

"Вие имате един специален ден. За първи път прекрачвате прага на родното училище, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето. което ще ви отвори пътя към познанието. На добър час в първи клас!“, каза в специалното си обръщение към първокласниците Михайлов.

Позитивна и успешна нова учебна година пожела председателят на ОбС "Родопи" Георги Цанков. Той приветства по повод началото на учебната година в селата Белащица и Марково.

На добър час през новата учебна година пожела заместник-кметът на община "Родопи" Емилия Иванова на всички деца в селата Брестовица и Устина.

Заместник-кметът Борислав Инчев, който е с ресор "Образование, здравеопазване и младежки дейности " в община "Родопи" беше гост в Браниполе и в училище "Св.Св. Кирил и Методий“ в село Кадиево.