Две специализирани операции – за противодействие на конвенционалната престъпност и контрол на движението по пътищата се проведоха във Великотърновска област през изминалото денонощие. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че при първата акция – на територията на РУ – Елена са проведени 113 автомобила и 167 граждани. Образувани са четири преписки. Съставени са 16 акта, от тях шест по Закона за движение по пътищата, един по Закона за българските лични документи, пет по Закона за гражданската регистрация и четири по Закона за горите. Заснети са 12 видеоклипа за скорост.

При друга операция по метода "Широкообхватен контрол“ в село Михалци са проведени 111 граждани и 111 автомобила.В рамките на два часа са съставени четири акта, един от тях по Закона за движение по пътищата и са наложени 13 глоби по фиш. Връчени са три електронни фиша.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 573 граждани, от които 76 за употреба на алкохол и 357 автомобила, от тях 45 товарни и два мотоциклета. Заснети са 115 видеоклипа за скорост. Съставени са 44 акта и са наложени 130 глоби по фиш.