Увеличава се броят на делата, свързани с наркотици в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. В Районен съд – Кюстендил са образувани за разглеждане 21 наказателни дела от общ характер с предмет – придобиване и държане на наркотични вещества, от началото на 2023 година. За сравнение, за същия период на 2022 г. те са били – 13. За цялата 2022 г., този вид дела са били 27 на брой.

Последната присъда в Районен съд – Кюстендил е "лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца на обвиняем в държане на амфетамин. Той се е признал за виновен и ще изтърпи наказанието при първоначален "строг“ режим.  

29 - годишният Е. Христов се е признал за виновен в това, че на 10 януари тази година  на улица "Димитър Беровски“ в град Кюстендил, в дясната си ръка, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в 2 обекта високорисково наркотично вещество - амфетамин, с общо тегло 1, 80 грама, на обща стойност 54 лв.

Обвиняемият е осъждан за кражба и държане на високорискови наркотични вещества. Определението на Районен съд – Кюстендил, с което му е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.