В кюстендилското читалище "Братство“ се проведоха инициативи, свързани с хората с увреждания, предаде репортер на "Фокус“. Сред официалните гости бяха зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов, председателят на читалище "Братство“ Иван Андонов, председателят на читалище "Асклепион“ Виолета Атанасова. Двете читалища са организатори на проявата.

"Това е ден на подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Добрувайте мили хора, защото който прави добро, получава добро. Всяко събуждане е благословия, всеки нов дъх е дар“, заяви председателят на регионалната структура Валя Симеонова.

"Благодаря ви за поканата. Поздравявам ви с Международния ден, поздравявам ви с това тържество, което се е превърнало с годините в традиция, която ще продължим. Искам да ви уверя, че в лицето на новото ръководство на община Кюстендил имате нашата пълна подкрепа във всяка една инициатива, във всяко едно действие, което от тук нататък ще предприемете. Искам да знаете, че нашите врати са отворени за решаване на всеки проблем, за да можем да вървим ръка за ръка , да преодоляваме трудностите заедно и да имаме все повече поводи за тържества. Да може всички хора да се чувстват равноправни, да се чувстват добре в нашата община, заяви Кристиян Иванчов.

Виолета Атанасова, член на УС на организацията и председател на читалище "Асклепион“ подари на зам.-кмета специален подарък- фотография на Мартин Петров. Тя се обърна към Кристиян Иванчов с пожеланието:

"Надяваме се, че всеки, който полага усилие за своето духовно съхранение, за оцеляване на своя дух, независимо от перипетиите, пред които го изправя живота ще получава и вашата подкрепа. Помнете, че всичко трябва да е любов, защото всичко е любов. Подкрепата за хората с увреждания наистина е любов, която е взаимна и се връща към хората, които се нуждаят от вашата подкрепа“.