Новият областен управител на Русе Драгомир Драганов ще встъпи в длъжност на 29 април /понеделник/. Това ще се случи на официална церемония по приемственост, планирана от 14.00 часа в зала "Свети Георги“ на Областната администрация. Припомняме, че на 26 април по време на заседание на Министерски съвет бяха назначени шестима нови областни управители – на Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област.

Драгомир Драганов заменя на поста Данаил Ковачев, който встъпи в длъжност на 1 август миналата година. Той бе излъчен от квотата на "Демократи за силна България“. 

Драгомир Драганов е роден на 22 август 1958 г. Магистър е по "Управление на промишлеността“ от Икономическия университет във Варна. Работил е като мениджър и предприемач в частния бизнес. Бил е кмет и заместник-кмет на община Бяла от 1990 г. до 1995 г. От 2003 г. до 2007 г. е бил общински съветник в Две могили, а след това има и мандат като кмет на Общината. Член е на Съюза на демократичните сили /СДС/ от 1990 г., областен председател на СДС от 2015 г. и член на НИС от 2006 г. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Драганов е категоричен, че ще има пълна приемственост и приоритетите в администрацията ще бъдат продължени съгласно вижданията на Министерски съвет. Той ще продължи и наложените добри практики през годините, като ще се стреми за надграждане на партньорските взаимоотношения с местната власт и институциите от държавната администрация. "Пред Русе и региона има редица приоритети и съм убеден, че те могат да бъдат постигнати със съвместни усилия. Под мое ръководство Областната администрация ще бъде надежден партньор на всяка инициатива, целяща развитието на областта“, коментира Драганов.