Общо 353 нарушения на трудовото законодателство са констатирали през месец декември инспекторите от Инспекцията по труда във Враца, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. За отчетения период са проверени 83 предприятия от различни отрасли на икономиката, като 11 от проверките са по сигнали на граждани и организации.

С цел отстраняване на констатираните нарушения от инспекторите по труда са дадени 323 задължителни за изпълнение предписания. Съставените актове за административни нарушения са 8, като от тях за работа без трудов договор– 7 и за неизпълнени предписания- един.

За периода са издадени 8 наказателни постановления за обща сума от 12 500 лв., а влезлите в сила наказателни постановления за предходен период са 19 за сумата от 23 000 лв.

Благодарение намесата на Д "Инспекция по труда“ Враца намалява броят на фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения, като за  периода не са констатирани работодатели с неизплатени и забавени заплати, посочват от трудовата инспекция.