Много пияни или дрогирани шофьори зад волана са спипани в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

В петък около 05.50 часа на пътя Малко Търново – Бургас -  в района на КПП – Босна, за проверка е спрян л.а. "Опел Кросланд", с русенска регистрация, управляван от 52-годишен мъж от Варна. Установено е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1.73 промила.  

В събота около 00.20 ч. в Приморско служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка л.а. "Ауди А 4", с плевенска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от плевенското село Рупци. Полицаите установили, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.00 промила.  

Същия ден около 12.00 ч. в Китен служители от Районно управление - Приморско спрели за проверка лек автомобил "БМВ 320", с немски регистрационни номера, управляван от 32-годишен мъж от Средец. Полицаите установили, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества – канабис . Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Извършено е претърсване в обитаваната от него хотелска стая, разположена в Китен. Там е намерен и иззет плик със суха зелена листна маса - марихуана. 32-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа.  

В неделя около 01.45 часа в Равда служители от Районно управление – Поморие извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от  Равда. Полицаите установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2,48 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа.