Установен и задържан е извършителят на убийството на 62-годишната жена във Враца, съобщиха на съвместен брифинг от прокуратурата и полицията в града, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Задържан е 35-годишен мъж, който живее на семейни начала с дъщерята на убитата. Той от Враца, не е криминално проявен и не е осъждан. Трупът на 62-годишната жена е открит тази сутрин в дома й от 27-годишната й дъщеря, която след многократни позвънявания не успяла да се свържа с майка си и отишла до апартамента й, където в една от стаите открила безжизненото й тяло.

"По първоначални данни се касае за битово убийство, заради влошени семейни отношения, но работата по случая продължава“ , заяви окръжният прокурор Владимир Сираков. От своя страна комисар Димитър Шейнов уточни, че смъртта на жената е настъпила след кръвозагуба, причинена от прорезна рана в областта на главата с нож, който е открит захвърлен в близост до местопрестъплението.

35-годишният мъж е проникнал в жилището на жертвата с взлом, след като е разбил входната врата на апартамента й.

Извършителят на тежкото престъпление е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане на постоянна мярка за неотклонение.