Една от най-успешните постановки на Ловешкия театър - "Българи от старо време", гостува на 24 юни,понеделник, в Театър "Българска армия". Това е поредният трети гастрол на заглавието в столицата, досегашните гостувания преминаха при пълен салон и с възторжена публика, съобщиха от ловешкия театър.

Спектакълът е по едноименното произведение на Любен Каравелов и е със специалното участие на Николай Урумов, който е и постановчик. Насладете се на класическия двубой между дядо Либен и хаджи Генчо, които гласят сватба на чадата си. В останалите роли са Аделина Петрова, Георги Грозев, Гьорги Трайков, Диана Спасова, Златина Гълъбова, Йордан Петков - Дуньо (гост), Катя Йочева, Мариян Стефанов (гост), Неделин Найденов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Явор Костов – Яша. Сценична адаптация и постановка: Николай Урумов.Сценография и костюми: Кирил Наумов. Музикални картини: Иван Стоянов. Хореография: Маргарита Атанасова.

"Спектакълът разкрива и осмива човешките пороци, страсти и недъзи във вечната им битка с морал, чест и достойнство, в тяхната непреходност от старото към новото време", споделя Николай Урумов. Купи билети за 24 юни в Театър "Българска Армия" от Тук.

"Българи от старо време" гостува и в Кнежа на 14 юни.