Усмивки и емоции беляза Коледния турнир по стрийт фитнес в София На 17.12.2022г. на втория етаж на Централна ЖП гара в София се проведе първият Коледен турнир по стрийт фитнес с деца и младежи от цялата страна в рамките на националната инициатива "Коледа за всяко дете", организирана от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на БДЖ, ДП "НКЖИ", район "Сердика" Столична Община, БАКБ и много дарители.

С поздравления към участниците се обърна Кметът на район "Сердика" Столична Община инж. Тодор Кръстев, както и Калин Маринов, ръководител "Маркетинг" на "БДЖ Пътнически превози", които осигуриха безплатното извозване на участниците от Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе, Перник, Враца и други населени места от страната, като специален гост на събитието беше и Дядо Коледа, който пожела на всички участници да са здрави, да се представят успешно и да покажат завидни умения по време на турнира.

За една част от участниците беше осигурено настаняването им в петзвезден хотел в столицата за два дни от организаторите. Победителите от турнира получиха, купи, медали, грамоти и много лакомства и предметни награди, както и ваучери за пазаруване в онлайн магазина на Genezis, които връчи Кмета на район "Сердика" инж. Тодор Кръстев, Калин Маринов от БДЖ и Слави Михайлов от Националното сдружение на сираците в България като в категория напреднали са Михаил Павлов от Перник, който грабна първото място, след него на второ място се класира Константин Димитров от София, а третото място отиде при Мартин Койчев от Стара Загора. В категория професионални атлети първото място отиде в града на розите Казанлък Добрин Добрев, второто място спечели Иван Андреев от Русе, а третото място остана в София и го спечели Мартин Насонов.

Специалната награда за най - атрактивен участник според спонсорите и организаторите отиде при Мартин Иванов от ПЕГ "Екзарх Йосиф" град Ловеч. Целта на Коледния турнир е деца и младежи от социални центрове да спортуват заедно с връстници от семейна среда, да създават нови приятелства и да ги зареди с много настроение за предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Благодарение на щедростта на спонсорите и победители и победени получиха много лакомства и предметни награди, купи, грамоти и медали, допълват организаторите.

Всеки, който желае може да ни подкрепи, като дари средства, както следва: ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, титуляр: Национално сдружение на сираците в България, IBAN: BG82FINV91501203760211, BIC:FINVBGSF, основание: "Коледа за всяко дете" за да стигнем до повече деца в нужда.